roots
chronicle
tales
loot
reach
pathways
gig report - February 8th 2003, Turku, FINLAND

Kuolleen Musiikin Yhdistys

Tenhi ja Nest 8.2.2003 jälkiraportti

Pitkästä aikaa pelkillä kotimaisilla voimilla toteutettu keikka oli jälleen menestys ja loppuunmyyty. Tämä oli ensimmäinen kerta kun järjestimma tapahtumaa TVO:n ja S-Osiksen ulkopuolella, Turun keskustassa sijaitsevassa Shadow Barissa joka toivottavasti oli ainakin helpommin löydettävissä.

Riihimäkeläinen Nest esiintyi ensimmäistä kertaa elävänä yleisön edessä ja esiintyivät oikein vakuuttavasti, antamatta yleisön hälinän häiritä. Kantele on soitin jota näkee ja kuulee valitettavan harvoin nykyään, mikä on harmi kun kuunteli Aslak Tolosen taidokkasti luomia säveliä 15-kielisellä kanteleellaan.

Hieman suuremmalla kokoonpanolla esiintyi jo paljon ulkomailla keikkaillut Tenhi, mukana oli mm. useampi kitara, huilu, viulu ja djembe-rummut, jotka istuivat Tenhin "proge-kansanmusiikkiin" todella mainiosti ja joita kuulisi mieluusti enemmän yhtyeen levyilläkin. Yhtye esitti tuntisen kaikkansa aikana paljon kappaleita uudelta Väre-albumiltaan sekä parhaimmiston esikoislevyltä Kauan. Todella ammattimaisen taidokasta soitantoa koko 7-henkiseltä kokoonpanolta joka piti tehokkaasti katsojat hypnotisoituna koko keikan ajan sekä rytmisemmillä että hiljaisen melankolisilla kappaleilla.

Kiitämme Tenhiä ja Nestiä, rikoskumppaniamme Jussi Heleniusta, Shadow Baria, Sangreal Mediaa sekä sponsoreitamme Skincraftia ja Soitin Lainetta sekä kaikkia muita jotka auttoivat mm. lipunmyynnin ja laitteiston kanssa. Unohtamatta tietenkään kaikkia jotka saapuivat paikalle.